SOMMER I BERGVERKETS TEGN

SOMMER I BERGVERKETS TEGN

Det nærmer seg sommersesong på Hadeland Bergverksmuseum, og aktivitetene står for tur.

Først ut er temakvelden 16. mai om kalkindustriens historie i Lunner, med Rune A. Berg som foredragsholder. To dager senere, 28. mai, snører vi støvlene og tar turen ut i skogsområdet nord for Mylla, på jakt etter gamle gruver, skjerp, steinbrudd og tidligere tiders bosetning.

19. juni åpner museets sommersesong, og denne dagen er viet barna. «Hus-geologen» vil være til stede slik at alle som har en rar, morsom eller spennende stein kan ta den med og få vite noe om den. I kjelleren vil det bli mulighet for å få prøve å sage, slipe og polere stein, mens vi skal eksperimentere med kalkspat og saltsyre utendørs. Lunner husflidslag vil også være tilstede med ulike barnevennlige aktiviteter. Dagens høydepunkt blir en zip-line, hvor barna kan bli sendt ut på en spennende tur høyt over bakken!

Museet har åpent hver dag i perioden 19. juni til 21. august, med faste omvisninger i Nysetergruvene hver dag kl. 13.00.

SOMMERFORBEREDELSER

April til juni er ofte den travleste tiden for mange museumsansatte – for oss er dette intet unntak. Det er mye som skal klargjøres etter en lang vinter og lavsesong. Både ute og inne er det forberedelser av alle slag, fra raking og rydding, til gjennomgang og sikring i gruvene før publikum slipper inn, til rengjøring av utstillinger, butikk og kjøkken.

Heldigvis har vi god hjelp av trofaste frivillige som stiller opp når vi inviterer til dugnad. Onsdag 11. mai hadde vi dugnad på Hadeland Bergverksmuseum og hvor sju frivillige la ned en god innsats og fikk raket og ryddet og pyntet opp på uteområdet vårt.

Skills

Posted on

12/05/2016