Aktivitetsprogram på Lands Museum

 

Oppdatert 23.jan 17

Årsprogram, aktiviteter på Lands Museum 2017

Museumsbutikken og utstillinger er åpent hele året. Åpningstider tirsdag- fredag kl 9.00- 15.00

Ny utstilling Vidunderlig ny verden, i tillegg alltid en eller to midlertidige utstillinger. Friluftsmuseer er åpent i sommersesongen.

For omvisning og gruppebestillinger ta kontakt med museet:

 

Våtmarksdagen

2.feb / 12.00 -14.00 / 50,-

Storskarv i innlandsvassdragene. Unaturlig eller naturlig? Miniseminar i samarbeid med Dokkadelta Nasjonale våtmarkssenter. Hit kommer den underholdende biologen Nils Røv, biolog Trond Øigarden og Finn Audun Grøndal. Arrangementet er gratis for elever og studenter. Salg av lunsj.

 

Kulturuka

10.feb- 17.2 / 9.00 -15.00 / 30,-

Utstilling av designklassikere fra møbeldesigner og landing Hans Bratterud. Under hele kulturuka kan du se en samling av de prisbelønnede arbeidene.

 

Dokkagutten som ble verdenskjent designer

15.feb/ 18.00 / gratis

Velkommen til møte med Hans Brattrud  – møbeldesigneren fra Dokka som ble verdenskjent.

På Lands Musum vil Brattrud fortelle om hvordan han skapte designklassikeren Scandia, og den spennende veien stolene har gått. Utstilling av utvalgte møbler fra Brattrud vil være tilgjengelig på Lands Museum under hele kulturuka.

 

Konsert på Nerlauslåven

16.feb / 19.30 / 150,-

KorX, en gjeng sangglade gjøvikensere vil sammen med sin musikalske leder Harry Sagstuen servere en smakfull hovedrett med utvalgte sanger av nobelprisvinneren BOB DYLAN. Koret vil også by på forrett og dessert med spennende lokale ingredienser.

Ibsens Kvinner

8.mar / 17.00 / billett  

Den internasjonale kvinnedagen markeres med forestillingen

“Ibsens kvinner” av og med den kjente skuespilleren Juni Dahr

Samtale med Juni etter forestillingen – internasjonal fest.  Arr. Lands Museumslag.

 

Peder Aadnes dag

  1. mai/ 18.00 /200,-

Lands Museumslag inviterer til Peder Aadnes tur i Nordre Land – på veien i Peder Aadnes fotspor besøker vi både Lunde og Nordsinni kirke, før vi ender i Thomlebygningen på Lands Museum.

 

 

Utstillingsåpning

18.jun/ 13.00/

Velkommen til åpning av utstillingen Vidunderlig ny verden! For første gang på 12000 år er planeten på vei over i en ny geologisk epoke, velkommen til Antropocen- menneskets tidsalder. Men skal vi feire, eller la oss ryste av denne historiske begivenheten? Utstillingen følger to dråper vann, og ser bakover for å hjelpe oss inn i en vidunderlig ny verden.

 

Sommersesong

  1. jun. – 14.aug / 11.00 15.00/ 60,-

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til sommeråpent Lands Museum.  I Sommersesongen er, butikken, kafeen, og friluftsmuseet åpent, og tilbud om omviser. Grupper bes å bestille på forhånd.

 

Åpen uke på Amundstuen

  1. – 16.jun/ 9.00 15,00 / 60,-

Et rikholdig program for store og små, som gir deg muligheten til å oppleve livet på landet

I gamledager.  Det blir i tillegg et omfattende tilbud for skoler gjennom hele uke 24.

 

Seterdager i juli

13., 20. og 27.jul/ 11.00 -16.00 / 100,-

Torsdager i juli vil vi ha ulike aktiviteter i Røstetunet og setra på Lands Museum. Bli med på en seterdag med aktiviteter for barn og familier, plantefarging, brødbaking, salgsboder, ponniridning  og  dyr. I kafeen blir det rømmegrøt og spekemat.

 

Skills

Posted on

26/01/2017