Avføring, Dagleie, Bite- og kloremerker 


 

Avføring

”Tappen” på bildet er den første avføringen som kommer etter at fordøyelsessystemet har vært ute av funksjon i nesten et halvt år. Den er mørk i fargen og inneholder alltid mye hår som bjørnen har slikket i seg gjennom vinteren samt rester av høstens siste måltider. Foto: Paul Granberg

Rester av maur viser seg tydelig i avføringen om våren sammen med barnåler og annet tuemateriale. Når bjørnen har spist mye maur blir avføringa gjerne tørr og svart med mengder av maurrester. Om våren er det og ofte bær å finne i avføringen.

 

Dagleie

Bildet viser en bjørn som har hentet nytt granbar til enten hiet eller til et dagleie (bilde under) ikke langt unna hiet. Ofte kan den klatre opp i trær for å hente kvister. Den oppholder seg svært ofte en tid i nærområdet til hiet og henter da gjerne inn nytt ”bosomateriale”.

Foto: Paul Granberg

 

 

 

Bite- og kloremerker 

Bite- og kloremerker i trestammer er ofte å se i nærheten av hiet, og mindre trær kan være brukket.Kloremerker og risp på en trestamme kan være på skrå og langsetter stammen som på bildet over, eller tversgående som på bildet under.

Foto: Jan Kåre Roang og Paul Granberg

Forrige  /  Neste