Randsfjordmuseet takker for et innholdsrikt år!

I bildekarusellen til høyre kan du klikke deg gjennom noen av årets begivenheter, arrangement og prosjekter.

Museumsåret 2014 har hatt et sterkt fokus på markeringen av grunnlovsjubileet. På våre fire avdelinger har vi både feiret og diskutert, og den innholdsrike markeringen har bydd på alt fra norgeshistorien i billedvevsform til heising av homoflagget på Halvdanshaugen. I april åpnet utstillingen “1814|2014- Grunnloven 200 år” både på Lands Museum, og på Hadeland Folkemuseum.

Sommersesongen har bydd på flere historiske skuespill, familiearrangement, konserter, turer og utstillinger.

2014 var året da Randsfjordmuseet ble redere.  Lasteskipet MS Brandbu, for tiden under omfattende klargjøringsarbeid for sjøsetting, er nå i våre samlinger. Mot slutten av året har arbeidet med bevaring av motstandsbevegelsens hjemmested i Nordmarka, Rudsetra, gitt oss en ny og unik formidlingsarena fra 2015. Rudsetra vil bli mye brukt i forbindelse med neste års markering av frigjøringen.

Randsfjordmuseets arbeid med naturhistorie har ført til flere spennende samarbeidsprosjekter.  Dokkadelta og Langsua Nasjonalpark er viktige områder i utvikling der våre avdelinger er sterkt engasjert. Bygningsvern og håndverkernes prosjekter kan du lese om i intervjuet “Museets bærebjelker”.

28.april tok Edvin Straume over som ny styreleder ved Randsfjordmuseet.

Vi takker alle våre gjester, samarbeidspartnere, frivillige og sponsorer for et flott år!

Velkommen tilbake til et like flott 2015 der museet vil markere både frigjøringen og friluftslivets år med temaet “Fred & Frihet?”.

Gledelig jul!

Mat & Folk