I juni 2017 åpner Randsfjordmuseene fire utstillinger- i én.

Ved hvert av våre fire formidlingsarenaer kan du oppdage nye sider av Antropocen- menneskets tidsalder- fra en unik vinkel. Alle utstillingene har egne formidlingstilbud til både lærere og elever.

På Hadeland Folkemuseum inviteres publikum med på en reise gjennom menneskets historie. Hvordan kom vi hit? Og hvor går veien videre? Utstillingen vandrer gjennom menneskets sivilisasjon og ender i dagens samfunn. Til slutt kan du besøke to ulike utgaver av Hadeland 2050. Utstillingen blander lokale og globale fortellinger, og utfordrer deg til å reflektere rundt både fiolosofiske og etiske spørsmål.

På Lands Museum følger publikum to dråper vann gjennom vannets kretsløp. Du kan spise sushi fra Randsfjorden, lære om perler og motebildets innvirkning på vannet, følge kvikksølvets ferd, og lage din egen nyhetsopplesning.