Dagene før all elendighetene. Milkshake og fine biler. Kun etniske norske i landet, ingen flyktningkrise. Folk som jobba hardt. Ikke noe sånn teit teknologi. Fine bygg, ikke moderne funkishus. Den gangen religion var i fokus. Den gangen ungdommen ikke klaget så fælt. Ting var så mye bedre, var de ikke det? ”Make America great again,” sier Trump. Skal vi ”Make Norge great again” også?

Ja, for alt var perfekt før i tiden. Om det er 1990 eller 1800-tallet som kvalifiseres som gamle dager, så var jo ting så flotte! Ikke noe negativt!

Ikke rasisme. Ikke forskjellsbehandling av kvinner. Ikke dødsstraff for å være/lover mot/diskriminering mot homofile. Alt var supert! Det var jo ikke masse folk som døde av sykdommer vi har medisiner mot i dag. Ikke noe kriging. Det var ikke sånn at folk satt time etter time for å spinne garn eller ble slått av mennene sine. Unger ble ikke fiket til for hver minste ting som var feil. Skjønner dere poenget?

Altså, dagens samfunn er ganske så langt fra perfekt, det skal jeg være helt enig i. Jeg er sikker på at det er en masse ting som var langt bedre før i tiden! Men ting er da ikke så ille i dag som folk skal ha dem til?

Jeg var på Lands Museum forrige torsdag. Det var innmari fint der! Gamle bygninger og søte dyr. Vi laget vårt eget smør og farget ull fra bunnen av med blader. Vi spiste god rømmegrøt og folk hadde på seg gamle forklær. Kjempeflott, ikke sant? Det får deg jo til å ha lyst til at ting var litt mer som de var da. Det gir deg lyst til å dra tilbake i tid…

Fine bygninger i fin natur (omringet av metall gjerder og moderne bygninger)

Fine bygninger i fin natur (omringet av metallgjerder og moderne bygninger)

Mat på gamlemåten! Her ble det laget sveler.

Her ble det kjernet smør.

ZImba - en kjempesøt kanin - og deler av ansiktet til Sally.

ZImba – en kjempesøt kanin – og deler av ansiktet til Sally.

…frem til du tenker på alle de dårlige tingene den gangen.

Museer er flinke på å representere de positive delene av livet før i tiden. Det er jo egentlig ganske greit at de stort sett ikke viser de negative delene, for det kunne blitt ganske så fælt. Nei takk. Bare husk på akkurat det når du går igjennom et museum eller tenker på fortiden. De representerer i virkeligheten svært lite av fortiden, kun de positive delene. Husk også på når du klager over nåtiden at ting ikke var perfekte før, heller. Er det virkelig så ille at alle går rundt med ansiktet i mobilen eller at det er litt ekstra sukker i maten? Jeg synes ikke det, men du får synes hva du vil.

Det hørtes veldig negativt ut, det her, så da får jeg vel avslutte med en anbefaling. Ta en tur på Lands museum, for det er faktisk veldig fint der, til og med hvis du har gapestokker og sykdommer i tankene mesteparten av tiden.