Arbeidsplassen min er et Pokestop. Det er de fleste museer, så jeg ble jo ikke akkurat overrasket, men fortsatt. Det er helt klart en god ting – det kommer jo masse folk hit! De fleste går ikke inn, men fortsatt. Også er det ganske praktisk for meg, også. Hvorfor spiller jeg Pokemon go? Jeg har tross alt aldri vært interessert i Pokemon før. Det er bare en så gigantisk greie at jeg måtte prøve selv.

Jeg kan ikke navnet på særlig mange Pokemons, og jeg vet om flere som er langt mer interesserte i hele greia enn meg, men det er et helt ok spill. Jeg skjønner at folk spiller det, for det gjør jo jeg også, men hvordan har et så enkelt spill tatt over hele verden? Du kan jo ikke gå to timer uten å høre om det på ett eller annet vis! Det er over hele internett, på nyhetene og i avisene.

Det er mange ting som har tatt over verden på sitt vis – Spice Girls, One Direction, Skam (Norge, i det tilfellet) også videre. Pokemon også, både på 90-tallet, tidlig på 2000-tallet og nå. Jeg føler fortsatt at Pokemon Go på en eller annen måte er større enn alt det der. Kanskje målgruppen er større, mer variert?

Populærkultur, eller nerde-kultur som jeg foretrekker å kalle det, er en massiv greie. Det er hundrevis av konferanser for sånt, og millioner av folk som drar. Comicon, for eksempel, er jo gigantisk! Greia er at nerdekulturen er splitta. Noen liker tv serier, noen liker gaming, noen bøker, også er det undergrupper for hver bok og hvert spill også videre. Jeg tror kanskje at grunnen til at Pokemon go gjør det så bra, er fordi det ikke bare treffer de allerede-eksisterende fanbasene for anime og gaming og Pokemon i seg selv. Den treffer hele nerdekulturen, i tillegg til ekstremt mange andre.

Jeg måtte akkurat ta en pause for å spinne ”Hadeland folkemuseum” stoppet igjen. Jeg kan nemlig gjøre det rett fra kontoret jeg sitter på!

Hvis du er lei om å høre om Pokemon Go, bare ta det med ro. Det går nok ikke alt for lang tid før folk blir lei. Eller pressen i alle fall, inkludert meg, så trenger du ikke høre om det lenger. Det er sånn pop-kultur fungerer, er det ikke?

Gotta catch them all – eller noen av dem, i alle fall.

Jeg tror det finnes et Pokemon museum allerede, men kanskje vi ender opp med flere, hvem vet? Jeg tror muligens det jeg prøver å si er at populærkultur er historie det også, også er vi tilbake til det med at kultur er viktig også videre. Det har jeg snakket om før, så da tenker jeg at jeg skal slutte å skrive og heller bruke Pokestoppet igjen.

_DSC0692