I tradisjon tro fylles museet opp med aktiviteter til sesongstart for åpent friluftsmuseum. Tema for museumsdagen er gjenbruk. Det blir liv og røre i husene med mange spennende, både kjente og nye aktiviteter. Alle barn koser seg med å delta sammen med voksne på museet, til å ha god tid til bare se og være med på aktiviteter.

I tillegg har vi litt å finne på for de voksne. Kunstforeningen har sommerutstilling i Jemtlandsvillaen, det vil være maleteknikker og gammelt håndverk, og bygdekvinner viser frem hvordan de før i tiden brukte klær og sokker om og om igjen. Museets egne utstillinger er du også velkommen til å se.

Dette blir en fantastisk barn- og besteforeldre dag.

Mye fysisk aktivitet blir det, den alltid populære høyhoppingen og barkebåt-bassenget er med. For de litt tøffere, kommer fjellsportgruppen med sin klatrevegg. Torpa- jaktskyteklubb setter opp sin laserskyting. Ellers stiller Husflidslagene med aktiviteter med ull og garn, for de som foretrekker å lage litt med hendene.

Underholdning blir også det i år. Vi ønsker denne gangen at publikum skal komme litt tettere på for å oppleve ”Den magiske en-manns orkester” lirekassemusikk, korsang på tunet og musikk i Thomle-bygningen.

Det blir ingen Museumsdag uten dyr. Du kan få hilser på sauer, høner, kaniner og ikke minst hester som er klare for en ridetur eller kjøretur med vogn.

Hvis sulten melder seg, er kaffen klar og vaflene alltid nystekt. Is og brussalg hører med. I kafeen blir det som vanlig pølser og rømmegrøt.  Ellers rundt om i husene og på området blir det mulighet for smakebiter fra fjernere himmelstrøk og fra gammel tid.

Her kan man virkelig være med på det som skjer og kjenne på hvilepulsen!

Velkommen til en trivelig Museumsdag søndag 5. juni 2016.!!