Den 8.september kommer krigshistoriker Baard H. Borge til museet som en del av serien Fortellinger i fredstid. Borge vakte oppmerksomhet og reaksjoner i 2007 med foredraget «Glem krigen, lær om klima!» hvor han kritiserte bruken av Hvite busser som virkemiddel for å forhindre nazisme hos fremtidens ungdommer. Borge fremhever den uhistoriske bruken svart-hvittbildet av de onde tyskerne og de gode nordmennene som har preget historietimene i tiden etter andre verdenskrig. Bildet om krigen er, i hans mening, mye mer nyansert enn som så. Borge inviteres derfor til museet for å utdype om okkupasjonshistorien, de norske NS-medlemmene og NS-barna, og trekke linjer til landssvikoppgjøret og (mangelen på) forsoning etter andre verdenskrig.