Mannekeng-oppvisning på Lands Museum 1. august kl. 18.00

Kofter har i løpet av den siste tiden blitt en hit. Det har blitt utgitt flere koftebøker og folk strikker kofter som aldri før. Mange gamle koftemønstre dukker opp fra skuffer og skap og blir strikket på nytt.

Lands Museum har valgt å hive seg med på denne trenden og har i løpet av våren samle inn over 70 kofter. Gamle som nye. Alle koftene står utstilt på museet gjennom sommeren. Så her er det bare å komme, ta ein titt og bli inspirert.

1. august inviterer vi til kofteshow. Med oss på laget har vi fått Cubus Dokka, B-young Dokka, Sønderby Sko og Parfymelle, Kildal Madslien, Sport1 Dokka, Randsfjord Handel og Stenerud i Hov, som vil style koftene med dagens moteklær.

Mannekeng-oppvisningen vil foregå på låven og til å guide oss gjennom kvelden kommer Birgitte Rosenberg. Lars Erik Narmo vil gi oss en kort historisk innføring om kofta fram til strikkekofta, og gjennom kvelden får vi ein god smakebit på alle de utallig koftemønstrene som oppigjennom årene har blitt laget. Etter showet blir det anledning for å ta en nærmere titt på alle koftene.

Mat, øl og vin-servering!

Inngang kr. 100,-

Velkommen til en inspirerende kveld på museet, og kom gjerne i kofte!

kofte024_dkofte032_bkofte013_h