Lær og lage egen dørmatte av bjørkekvister. Mattene vil bli 75 X 45cm, som er perfekt størrelse, den er praktisk, naturlig og en pen dørmatte som ønsker gjestene velkommen.

På Lands Museum finnes det mange fine bjørketrær og det ble i sin tid laget bjørkematter her.  Flere av husene på museet har slike bjørkekvistmatter. Vi får stadig spørsmål om det er mulig å kjøpe slike matter, som vil være perfekt til hytter eller gi et trivelig preg på inngangspartiet. Men dessverre er det ikke mange som kan lage slike lengre. Nå har vi vært så heldige å få Amund Spangen fra Røros til å være kursleder på mattekurs. Sånn at flere kan lære dette igjen.

På kurset brukes en mal/ei ramme som kvistene settes inn i. Kursdeltagerne får låne og prøve rammen på kurset. Deltagerne lærer også hvordan de kan lage disse rammene selv. Som material brukers utvalgte bjørkekvister fra ungebjørker og rotskudd. Grener fra gamle trær egner seg ikke. Hvilke materialer som er best vil du lære mer om på kurset. Grenene må være rette og ha en diameter på tommeltykkelse i den tykkeste enden. Til å sy mattene sammen brukes en ståltråd som er mer bøyelig enn vanlig hesjetråd.

Du bør ha med deg avbitertang og beskjærings/rosesaks. Vi har også noen å låne ut.

Tid: Lørdag 11. april kl. 09:00 – 15:00 og søndag 12. april kl. 11:00 – 15:00

Deltakeravgift: kr. 750,-

Påmelding sendes til sg@randsfjordmuseene.no, eller ring 45 48 61 53.