Vi har pyntet Sedalsbygningen til jul i 1814, og inviterer deg inn for å se og lukte.

For hvordan ordnet man til jul for 200 år siden? Vi gir deg et lite innblikk.

Lys var viktig i 1814, og ved Landhandelen har vi laga ei lita utstilling om «Levende Lys».

25.november kl. 12.00 åpner vi disse to utstillingene. Elisabeth Hasle er på plass og vil demonstrere lysstøyping. Vi setter opp juleneket utenfor Sedal. Landhandelen og kaféen er åpen med kaffe, gløgg og en smak av jul! Og mange flotte julegavetips!

3. desember er det «Jul-i-Søndre Land» på rådhuset i Hov. Lands Museum stiller med boksalg og diverse fra Landhandelen. I tillegg viser vi film om «Folketro i mørketiden». Den handler om årets mørkeste og skumleste tid og hvilke skikker og regler folk måtte følgje for å komme seg velberget gjennom julehøgtiden.

 

Det er også muligheter for grupper å bestille omvisning med lysstøyping og film i hele desember