Etter et innholdsrikt 2014, er grunnlovsmarkeringen nå på hell.

Hadeland Folkemuseum vil avslutte grunnlovsjubileet i møtepunktet mellom naturhistorie og kulturhistorie- under vingespennet til fossekallen.

Zoologisk forsker og forfatter Trond Øigarden vil ta oss med inn i fossekallens spennende verden, og se på både biologiske og kulturelle sider ved fossekallen. Hvorfor har vi i det hele tatt nasjonalfugl, og hvilken betydning har  valget av nasjonalfugl?

Trond Øigarden ga nylig ut boka med samme tittel som foredraget “Fossekallen- Norges nasjonalfugl”, og er en kunnskapsrik og engasjerende foredragsholder.

Hadeland Folkemuseum holder åpen museumsbutikken og kan friste med mange gode julegavetips. På museet kan vi garantere stressfri julehandel, og til foredraget serverer vi selvfølgelig gløgg og julebakst.