Mat er godt, vondt, sunt og usunt.
Mat er tradisjon og kultur, produksjon og landbruk.
Mat er fjolleri og mote. Mat er dyrt og billig.
Mat er kortreist og globalt. Mat er fra bunnen av. Mat er syntetisk. Mat er sosialt. Mat er sykdom. Mat kastes og mat mangler.

Velkommen til matdag på Hadeland Folkemuseum!
Vi fyller tunet med lokale mataktører. Det blir smaksprøver og salg av lokalprodusert mat- og drikkevarer, tips om safting og tilberedning, og oppskrifter. Øl, kanin, mjøl, honning, jordskokk, te, kjøtt og rødbeter, og mange andre spennende produkter fra lokale produsenter.
I samarbeid med Landbrukskontoret for Hadeland.

Gran Jente- og Guttekorps har åpen kafe med potetsuppe og rømmegrøt.

Inne blir det to spennende matforedrag.

12:00 “Vi spiser sånn tradisjonell norsk bondekost vi”
Foredrag om norske middagsvaner i endring med Annechen Bugge| Statens institutt for Forbruksforskning.

14:00 “Myter om mat og utfordringer i verdens matproduksjon”
Aksel Nærstad| Utviklingsfondet.

Inngang på matmarkedet er gratis.
Inngang foredrag: 50,- for to foredrag.