Museumsdagen 2014

Velkommen til Lands Museum søndag 1.juni kl. 11.00 til 16.00

Då fyller vi museet med aktiviteter for store og små. Tema i år er Mat og Folk, så her blir det både vassgraut, flatbrødbast, rabarbrasuppe, rømmegraut og thaimat å smake på. Hester er på plass for kjøring og riding. Det blir gamle leker i tunet, og høve til å spikke barkebåt og smørkniv. Vil du smake på nybrygga vørterøl er det berre å ta ein tur innom Middelaldertunet.

Ulike utstillinger er opne, her kan du finne meir ut om urter og nyttevekster, måltidet i 1814 og 2014, grunnloven 200 år, Barnas grunnlov, kokebøker og oppbevaring av mat. Husflidslaga arrangerer strikkekafé i Drengestua, i Jemtland stiller Land kunstforening med salgsutstilling og i Tomlebygningen kan du få både omvising, smake på 1814-kake og ta ein kopp kaffi.

På scena blir det underholdning kl. 12.00.
– Dokka og Torpa barnekor synger matsongar
– Dans av elever frå Nordre Land kulturskole
– Kokkekamp “Mat fra avfall”, elever frå 6. og 7.trinn saman med elever frå Dokka VGS konkurrerer.

…og mykje meir…

Inngang:
Vaksne 100 kr
Barn 50 kr
Honnør 50 kr
Familiebillett 250 kr

Velkommen til ein smakfull oppleving på Lands Museum!