Seterdager og håndverksdager, utendørs yoga og flaggermussafari- velkommen til en innholdsrik sommer på Randsfjordmuseet!

Våre fire museer åpner museumsportene på løpende bånd, 1.juni åpner både Lands Museum og Hadeland Folkemuseum friluftsmuseene med de tradisjonsrike museumsdagene (Les mer om museumsdagen her). Helga etter, 7.juni, åpner Kittilbu Utmarksmuseum og den 15.juni følger Hadeland Bergverksmuseum med barnas dag (les mer om barnas dag her)

Sommerens program er variert med noe for de fleste aldere og  interesser. Det blir seteropplevelser og spennende tematurer om flora, fauna, geologi og nasjonalpark på Kittilbu Utmarksmuseum som er godkjent Norsk Økoturismebedrift. På Lands Museum blir det landsbyvandringer, aktivitetsdag for barn og selvfølgelig er det i august igjen klart for det årlige landsbyspelet “Sagnet om Huldrefolket”. På Hadeland Folkemuseum blir det filmvisninger i magasinhallen, den tradisjonelle håndverksdagen, og den litt mindre tradisjonelle men like fult populære utendørs yoga. Hadeland Bergverksmuseum åpner sommeren med utstillingen “Stein på Stein”- et kunstprosjekt utarbeidet i samarbeid med elever på Design og håndverk på Hadeland videregående skole.

I tillegg til de permanente utstillingene og samlingene har Randsfjordmuseet i år en rekke nye utstillinger.  Grunnlovsutstillingen “1814|2014 grunnloven 200 år” åpnet i vår på både Lands Museum og Hadeland Folkemuseum. Grunnlovsmarkeringen vil gå som en rød tråd gjennom en rekke av både utstillinger og arrangement ved Randsfjordmuseet i år. Her kan du lese mer om grunnlovsprogrammet på Randsfjordmuseet.

Randsfjordmuseet har i år ennå flere åpne dager og ennå flere omvisninger. Besøk avdelingenes sider for detaljert oversikt over åpningstider og program.