De eldste skriftlige opplysninger fra Kittilbu med ordet seter stammer fra 1300-tallet. Helt fram til i dag har det vært drevet aktiv seterdrift med mjølkekyr. Nå er det dessverre ikke mange mjølkekyr og budeier igjen på Kittilbu.

Seteruke
En uke i juli flytter vi inn på Volden seter og skaper liv som i gamle dager.
Volden seter som er en seter fra 1860-tallet eies av museet og ligger i kulturstien, setra framstår i stor grad som den ble forlatt av budeia på 1940-tallet.
I seteruka blir det aktivitet fra morgen til kveld.
Her kan besøkende være med på ysting av ost og kinning av smør og det er anledning til å svinge øksa og prøve ljåen. Det blir ”budeietreff”, dyr på tunet og noe for hele familien. Her kan du nyte seterstemningen, snakke med budeia, høre en god historie og ikke minst lære om en tradisjon som holder på å forsvinne.

Seterlunsj

På Volden seter serveres det hver søndag i juli og august seterlunsj. Seterlunsjen består av tradisjonell norsk mat som spekemat, rømmegrøt, fisk, ost, kaffe og kake. Det meste av det vi serverer kommer fra lokale produsenter i Gausdal. Vi ønsker å gi våre besøkende en god opplevelse på en ekte seter med god mat, i all enkelhet – her er verken innlagt strøm eller vann!

Seterlunsj eller annen enkel servering på Volden seter kan bestilles av grupper til andre tider i hele vår sesong fra juni til oktober.

Gavekort på seterlunsj – Gi en miljøvennlig opplevelse med god smak til en du er glad i